Aambeien ontstaan wanneer de weefsels en bloedvaten bij de anus teveel druk ervaren – de zwellichamen rekken uit en raken geïrriteerd, wat kan leiden tot vervelende klachten zoals pijn, jeuk en irritatie. Het vrouwelijk lichaam draagt tijdens de zwangerschap extra gewicht met zich mee, waardoor de druk op de bekkenbodem en anus hoger wordt. Als gevolg hiervan krijgt een groot deel van alle vrouwen tijdens of na de zwangerschap met aambeien te maken.

zwanger aambeien EpiAnalDe oorzaak van deze aambeien is tijdens de zwangerschap vrijwel niet te vermijden, maar er zijn wel dingen die u kunt doen om uw klachten te verlichten. EpiAnal legt uit wat de mogelijkheden zijn en geeft praktische adviezen om de symptomen van aambeien tijdens de zwangerschap draaglijker te maken.

Wat is er tijdens de zwangerschap tegen aambeien te doen?

De belangrijkste oorzaak van aambeien tijdens de zwangerschap is zoals gezegd de zwangerschap zelf; hier kunt u vanzelfsprekend niets aan doen. Voeding en beweging spelen echter ook een rol bij het ontstaan van aambeien. Wilt u de symptomen van uw aambeien tijdens uw zwangerschap beter beheersen, dan is het verstandig om uw dieet en bewegingspatroon af te stemmen op uw klachten.

Hoe harder uw ontlasting, des te harder u tijdens een toiletbezoek zult moeten persen. Uw aambeien raken hierdoor geïrriteerder en de symptomen komen prominenter naar voren. Vezelrijke voeding helpt om uw ontlasting tijdens uw zwangerschap zacht te houden, waardoor uw aambeien tijdens de stoelgang zo min mogelijk belast worden. Regelmatig bewegen draagt ook bij aan een zachtere ontlasting. Het is dus raadzaam om binnen de grenzen van uw mogelijkheden voldoende in beweging te blijven.

EpiAnal, het veilige antwoord op aambeien tijdens uw zwangerschap

Het veranderen van uw voedingspatroon tijdens uw zwangerschap helpt om aambeien en aanverwante klachten beter te beheersen. Acute klachten worden hiermee echter niet direct opgelost. Wanneer u last heeft van pijn, irritatie of jeuk is het dan ook prettig om op een middel te kunnen vertrouwen die deze klachten snel en effectief kan verlichten. Dat middel is EpiAnal.

De aambeienzalf en zetpillen van EpiAnal bevatten actieve bestanddelen die uw klachten binnen zeer korte tijd kunnen laten verminderen. U merkt al binnen enkele dagen resultaat. Epianal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen. Daarbij is EpiAnal speciaal ontwikkeld om ook tijdens de zwangerschap veilig tegen aambeien gebruikt te kunnen worden; het middel wordt bijzonder goed verdragen en heeft geen negatieve invloed op uw zwangerschap.

Zou u EpiAnal graag direct proberen, of zoekt u meer informatie over aambeien tijdens de zwangerschap? De website van EpiAnal biedt alles wat u nodig heeft. Bestel onze producten eenvoudig online of neem voor eventuele vragen [contact] op met onze medewerkers.

Aambeien en Zwangerschap
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen