Aambeien zijn geïrriteerde of ontstoken uitstulpingen van de zwellichamen in en rond de anus. Ze ontstaan wanneer de bloedvaten en weefsels rond de anus blootgesteld worden aan hogere druk dan gewoonlijk, bijvoorbeeld doordat u tijdens de stoelgang te hard moet persen. De zwellichamen kunnen zich hierdoor dusdanig uitrekken dat zij niet direct meer in hun oorspronkelijke terugkeren.

aambeienzalf EpiAnalHoewel deze klachten vaak voorkomen wordt er slechts weinig over gesproken. Hierdoor weten veel mensen niet wat er met aambeien te doen is. Gelukkig kan EpiAnal u hierbij helpen. Wij hebben veel ervaring met het bestrijden van aambeiklachten en kunnen u als u kampt met aambeien precies uitleggen wat te doen.

Wat te doen met inwendige aambeien

Inwendige aambeien leiden over het algemeen tot mildere klachten dan andere varianten. De symptomen blijven in veel gevallen beperkt tot helderrood bloed op de ontlasting. Ook kunt u een gevoel van aandrang ervaren. Dit type aambeien hoeft dus niet pijnlijk te zien – maar ook inwendige aambeiklachten is het belangrijk om wat met de aambeien te doen. Onbehandelde klachten kunnen immers op termijn verergeren.

Om te weten wat er met inwendige aambeien te doen is zult u eerst de mogelijke oorzaken moeten kunnen herkennen. Lang zitten en weinig bewegen kan een aanleiding zijn, evenals een gebrek aan voedingsvezels in uw dieet. Meer beweging en een vezelrijk dieet zijn dan ook een effectieve aanpak om wat met inwendige aambeien te doen. Daarnaast kunt u acute klachten snel verlichten met de aambeienzalf en zetpillen van EpiAnal.

Wat te doen met uitwendige aambeien

Bij uitwendige aambeien is er sprake van één of meerdere uitstulpingen buiten het lichaam. Dit type aambeien brengt vaak klachten met zich mee zoals pijn, jeuk of irritatie. Hierdoor kunnen ze uw bewegingsvrijheid op een vervelende manier beperken. De meeste mensen die willen weten wat er met aambeien te doen is hebben dan ook last van deze variant.

De beste manier om wat met uitwendige aambeien te doen komt grotendeels overeen met de aanbevelingen die ook voor inwendige aambeien gelden. Bij grotere aambeien is zalf echter niet altijd de beste optie, omdat de aambeien dan buiten het lichaam blijven liggen en alsnog geïrriteerd raken. In dat geval is het verstandig om met EpiAnal zetpillen te werken. Hiermee kunt u de aambeien eenvoudig naar binnen duwen.

Heeft u meer vragen over wat er met aambeien te doen is, of bent u op zoek naar een effectief middel om uw klachten te verlichten? Bestel onze producten nu eenvoudig online, of neem direct contact op met EpiAnal. Wij staan altijd klaar om u verder te helpen.

Wat te doen met aambeien
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen