Aambeien zijn een bijzonder herkenbare klacht – een groot deel van de wereldbevolking krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Toch is het onderwerp voor veel mensen moeilijk bespreekbaar, vaak omdat er vanwege de plek waar de klachten zich afspelen enige schaamte mee gepaard gaat. Hierdoor blijven vragen over het onderwerp vaak onbeantwoord en weten sommige mensen niet wat er bij aambeien te doen is.

stappen Aambeien help verdwijnenEpiAnal helpt deze onzekerheid graag de wereld uit. Onze farmaceutische kennis en ervaring stellen ons in staat om u uitgebreid informeren over alle facetten van aambeien en de behandeling ervan. Wilt u weten wat er bij aambeien te doen is? Onze experts hebben alle antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Wat te doen bij inwendige aambeien

Aambeien ontstaan wanneer de zwellichamen in en rond de anus uittrekken en geïrriteerd raken. Wanneer dit binnen het lichaam gebeurt, is er sprake van inwendige aambeien. Dit type leidt over het algemeen niet tot merkbare klachten – de aanwezigheid van bloed op de ontlasting is vaak de enige aanwijzing dat er iets aan de hand is. Het gebrek aan symptomen betekent echter niet dat het niet belangrijk is om wat bij inwendige aambeien te doen. Onbehandelde aambeien kunnen na verloop van tijd immers ernstiger worden. Als u ergere klachten wilt voorkomen is het dus verstandig om ook bij deze vorm van aambeien wat te doen.

Het aanpassen van uw voeding en levenspatroon is een belangrijke stap om wat bij aambeien te doen – hoe meer vezels u eet en hoe meer u beweegt, des te zachter uw ontlasting zal worden. Uw aambeien worden dan tijdens de stoelgang minder zwaar belast en uw lichaam krijgt de rust die het nodig heeft om zich te herstellen. Mocht u last hebben van pijnklachten bij inwendige aambeien, dan is hier met EpiAnal wat aan te doen. Onze aambeienzalf en zetpillen bieden snel verlichting en zorgen ervoor dat uw aambeiklachten al binnen enkele dagen verminderen en verdwijnen.

Wat te doen bij uitwendige aambeien

Uitwendige aambeien liggen in tegenstelling tot inwendige aambeien buiten het lichaam. Hierdoor zijn deze aambeien vaak gevoeliger, wat in veel gevallen leidt tot pijn, jeuk en irritatie. Gelukkig is ook bij deze vorm van aambeien wat te doen. Door meer vezels te eten en vaker te bewegen kunt u ervoor zorgen dat de aambeien tijdens de stoelgang minder sterk geïrriteerd raken. Daarnaast zijn de middelen van EpiAnal ook een uitstekende manier om wat te doen bij uitwendige aambeien.

Wilt u meer weten over de producten van EpiAnal? Heeft u vragen over wat er bij aambeien te doen is, of bent u op zoek naar een effectief middel tegen aambeien? Bij EpiAnal kunt u direct online aambeienzalf en zetpillen bestellen. Bovendien kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wat te doen bij aambeien?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen