In het gebied rond de anus bevinden zich bloedvaten en weefsels die onze stoelgang en de functie van de kringspier ondersteunen. Meestal merken we hier weinig van. Onder bepaalde omstandigheden kunnen deze zwellichamen echter uittrekken en geïrriteerd raken, met aambeien tot gevolg. Beweging, voeding, gewicht en leefpatroon zijn allemaal factoren die hieraan kunnen bijdragen – maar ze wc aambeien help jeuklaten tegelijkertijd ook zien wat er aan aambeien te doen is.

Wat te doen aan inwendige aambeien

Wanneer de bloedvaten rond de anus binnen het lichaam uittrekken is er sprake van inwendige aambeien. Dit type aambeien levert meestal weinig tot geen pijnklachten op; het meest herkenbare symptomen is de aanwezigheid van helderrood bloed op de ontlasting. Ondanks dit milde klachtenpatroon is het wel verstandig om wat aan inwendige aambeien te doen – de aambei zal zonder behandeling immers niet genezen, waardoor uw klachten op termijn kunnen verergeren.

Als u besluit om wat te doen aan inwendige aambeien is het verstandig om zowel de onderliggende oorzaken als de eventuele klachten tegelijk aan te pakken. Door langdurig zitten te vermijden, voldoende te bewegen en een vezelrijk dieet te volgen zal uw ontlasting zachter worden, wat de stoelgang makkelijker zal maken. Daarnaast is er ook wat te doen aan de aambeien zelf – aambeienzalf en zetpillen van EpiAnal zijn uitstekend geschikt om klachten binnen korte tijd te laten verdwijnen.

Wat te doen aan uitwendige aambeien

Uitwendige aambeien zijn aambeien die buiten het lichaam liggen. Dit kan gebeuren doordat zij tijdens de stoelgang naar buiten geperst worden, maar ook doordat de aambeien meer richting de buitenkant van de anus optreden. Hoewel deze vorm tot ergere klachten kan leiden is er ook aan dit type aambeien wat te doen.

Pijn, jeuk en irritatie zijn de meest veelvoorkomende klachten bij uitwendige aambeien. Deze klachten kunnen worden verergerd door langdurig zitten, harde ontlasting en overmatig persen. Daarom is het net als bij inwendige aambeien handig om wat te doen aan uw dieet en dagelijkse beweging. Hierdoor worden de aambeien ontzien en zal uw herstel sneller verlopen.

Om wat aan de aambeien zelf te doen kunt u gebruik maken van EpiAnal zetpillen. Hiermee kunt u de aambeien eenvoudig naar binnen drukken en zorgt u er tegelijkertijd voor dat de actieve bestanddelen van het middel op de juiste plek terecht komen.

Wilt u meer weten over onze producten, of direct aambeienzalf of zetpillen bestellen? In dat geval kunt u altijd contact opnemen met EpiAnal.

Wat is er aan aambeien te doen?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen