Heeft u last van een pijnlijk, jeukend gevoel rond de anus, of merkt u dat er wel eens bloed op uw ontlasting zit? Zo ja, dan kan het zijn dat u last heeft van aambeien. Daarin bent u niet alleen – een groot deel van alle mensen krijgt ooit met deze kwaal te maken. Toch wordt er vanuit schaamte en gene niet vaak over gesproken. Hierdoor is het niet altijd even gemakkelijk om goede tips tegen aambeien te vinden.

Bij EpiAnal vinden we het belangrijk dat mensen met aambeiklachten toegang hebben tot alle informatie die hen kan helpen om hun klachten beter te herkennen en te verlichten. Daarom hebben wij een aantal praktische tips tegen aambeien samengesteld die u kunt gebruiken om uw problemen gericht aan te pakken.

Tips tegen aambeien – voeding, beweging en levensstijl

De manier waarop we leven heeft veel invloed op ons fysieke gestel. Dat regelmatig bewegen en een gebalanceerd dieet een gunstig effect kunnen hebben op onze gezondheid is voor velen vrij logisch. Deze factoren spelen echter ook bij aambeien een belangrijke rol.

Een van de beste tips tegen aambeien is het volgen van een vezelrijk dieet. Voedingsvezels houden vocht vast en zorgen ervoor dat de ontlasting zachter wordt. Hierdoor raken aambeien minder snel geïrriteerd en zullen zij sneller genezen. Ook het aanpassen van uw bewegingspatroon en levensstijl zijn goede tips tegen aambeien; de genezing van aambeien kan worden bevorderd door vaker te bewegen en minder lang in dezelfde houding te blijven zitten. Andere belangrijke tips tegen aambeien zijn het vermijden van strakke broeken en ondergoed, voldoende water drinken en voorkomen dat u tijdens de stoelgang te hard perst.

Meer tips tegen aambeien

Het aanpassen van uw dieet en dagelijkse gewoonten is slechts een stap in de strijd tegen aambeien. Naast de mogelijke oorzaken moeten de klachten zelf immers ook aangepakt worden. Een van de meest effectieve tips tegen aambeien op dit gebied is het gebruik van middelen zoals aambeienzalf of zetpillen. Hiermee kunnen acute klachten al binnen enkele dagen opklaren. De producten van EpiAnal zijn hiervoor uitstekend geschikt; de actieve ingrediënten zorgen er niet alleen voor dat uw klachten verlicht worden, maar dragen ook bij aan het slinken van de aambeien zelf. Bovendien kunnen onze producten probleemloos door zwangere vrouwen worden gebruikt.

Bent u op zoek naar meer tips tegen aambeien, of zou u graag EpiAnal willen proberen? Onze producten zijn via onze website direct online te bestellen. Voor vragen en meer informatie kunt u uiteraard altijd [contact] opnemen met onze medewerkers.

Praktische tips tegen aambeien
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen