Aambeien zijn voor veel vrouwen met kinderen een herkenbaar probleem. De meeste vrouwen krijgen immers tijdens of na hun zwangerschap met aambeien te maken. De bloedvaten, weefsels en zwellichamen rond de anus raken dan opgezet en geïrriteerd, wat voor pijnlijke klachten en ongemakken kan zorgen.
zwanger aambeien EpiAnalOndanks het feit dat aambeien tijdens de zwangerschap bijzonder lastig te voorkomen zijn wordt er weinig over gesproken. Hoe natuurlijk het verschijnsel ook moge zijn, het onderwerp wordt nog te vaak als ongemakkelijk beschouwd. Er bestaan gelukkig echter wel manieren om de klachten te verhelpen. EpiAnal staat daarom graag stil bij de manier waarop aambeien bij zwangerschap kunnen ontstaan en hoe u hier op de beste manier mee om kunt gaan.

Hoe kunnen aambeien tijdens de zwangerschap ontstaan?

De hormonen die tijdens de zwangerschap vrijkomen in het lichaam zorgen ervoor dat de wanden van bloedvaten dunner worden. Dit leidt ertoe dat de weefsels rond de anus kwetsbaarder en gevoeliger worden, wat ervoor zorgt dat aambeien tijdens de zwangerschap sneller ontstaan. Daarnaast spelen ook het uitdijen van de baarmoeder en het gewicht van de baby een rol – de bekkenbodem ervaart meer druk tijdens de zwangerschap, en ook dit werkt aambeien in de hand. Tot slot komt er tijdens de bevalling zelf ook zeer veel druk op de bloedvaten en weefsels rond de anus te staan. Deze zetten daardoor meer uit dan gewoonlijk.

Naast deze hoofdoorzaken hebben andere factoren uiteraard ook hun invloed. Bestaande aambeien kunnen tijdens de zwangerschap terugkeren of verergeren, en ook het effect van voeding en beweging spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van aambeien tijdens de zwangerschap.

Behandeling van aambeien tijdens en na de zwangerschap

De belangrijkste oorzaken van aambeien tijdens de zwangerschap zijn onlosmakelijk verbonden met de zwangerschap zelf. Hier is dus in feite weinig aan te doen. Wel kunt u de gevolgen beperken door te letten op voeding, vocht en beweging – hoe gemakkelijker de stoelgang, des te minder last u van aambeien zult hebben. Acute klachten zoals pijn, jeuk en irritatie kunnen worden verlicht met aambeienzalf of zetpillen deze doen tevens de aambeien krimpen. De producten van EpiAnal zijn hiervoor een uitstekende keuze – onze unieke formule kan ook tijdens de zwangerschap zonder problemen gebruikt worden.

Heeft u tijdens of na uw zwangerschap last van aambeien gekregen, en bent u op zoek naar een effectieve manier om uw klachten te verminderen? Wilt u meer weten over onze producten, of heeft u specifieke vragen over het gebruik van middelen tegen aambeien tijdens de zwangerschap? In dat geval raden wij u aan om [contact] op te nemen met EpiAnal. U vindt bij ons altijd duidelijke antwoorden op uw vragen, en onze producten kunnen eenvoudig direct online besteld worden.

Aambeien en zwangerschap
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen