Aambeiklachten worden zelden openlijk besproken. Een groot percentage van de bevolking krijgt er tijdens hun leven last van, maar de aard van de kwaal brengt helaas nog teveel schaamte met zich mee. Hierdoor krijgen mensen met aambeien niet altijd de tips die zij nodig hebben om hun klachten effectief te bestrijden.

EpiAnal begrijpt hoe vervelend aambeiklachten kunnen zijn. Daarom delen wij onze kennis over het onderwerp graag met u. Op onze website vindt u een uitgebreide selectie van tips om aambeien beter te leren vermijden. Ook bieden wij u tips om aambeien effectiever aan te pakken zodat uw klachten sneller afnemen.

De meest effectieve tips om aambeien te vermijden

Heeft u vaker last gehad van aambeien en wilt u weten hoe u klachten kunt vermijden? De beste tips om aambeien te voorkomen hebben te maken met het vermijden van mogelijke oorzaken. Met de juiste voeding en voldoende beweging is het mogelijk om aanvallen van aambeien te voorkomen – hoe meer vezels u eet en hoe meer u beweegt, des te zachter uw ontlasting zal worden. Hierdoor hoeft u tijdens de stoelgang minder hard te persen, wat het ontstaan van nieuwe aambeien voorkomt.

Sla, wortels, tomaten, mandarijnen, abrikozen, pruimen, volkorenbrood en bruine rijst zijn uitstekende tips bij aambeien; deze producten bevatten veel vezels en dragen bij aan een gemakkelijker stoelgang. Andere effectieve tips om aambeien te voorkomen zijn het vermijden van langdurig zitten en regelmatig bewegen. Heeft u bijvoorbeeld een zittend beroep, dan is het verstandig om ieder uur een stukje te lopen.

Handige tips om acute aambeien aan te pakken

Kleine aanpassingen in uw voeding en bewegingspatroon kunnen al genoeg zijn om aambeiklachten te voorkomen. Wanneer u last heeft van acute klachten is dit helaas niet altijd genoeg. Gelukkig heeft EpiAnal ook tips om aambeien op korte termijn effectiever aan te pakken.

De pijnklachten, jeuk en irritatie die met aambeien gepaard gaan kunnen bijzonder frustrerend zijn. Een van de beste tips om de symptomen van aambeien op korte termijn te verlichten is het gebruik van aambeienzalf of zetpillen. Door deze producten direct op de aambeien aan te brengen merkt u snel verlichting. Daarbij is het wel belangrijk dat u het juiste middel kiest; sommige zalven werken alleen verdovend en helpen verder niet tegen de kwaal. De zetpillen en aambeienzalf van EpiAnal bevatten echter speciale ingrediënten die zowel de symptomen jeuk en pijn bestrijden alsmede de aambeien doet krimpen. Met EpiAnal verminderen klachten al binnen enkele dagen, terwijl de bestanddelen de aambeien ook helpen te krimpen.

Wilt u direct beginnen met het gebruik van onze producten, of bent u op zoek naar meer tips tegen aambeien? EpiAnal kan online besteld worden en u kunt voor vragen altijd [contact] opnemen.

Aambeien tips
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen