De bloedvaten en weefsels rond de anus zijn gevoelig voor druk. Deze zwellichamen vullen zich tijdens de stoelgang met bloed om de ontlasting beter te laten ontsnappen en keren daarna weer terug naar hun oorspronkelijke staat. Krijgen ze echter teveel druk te verduren, dan kan het zijn dat de zwellichamen uitrekken en geïrriteerd raken. Dit leidt tot het ontstaan van aambeien.

De zwangerschap en de bevalling zorgen ervoor dat de druk op de darmen en de anus tijdelijk sterk toeneemt. Veel vrouwen krijgen dan ook last van aambeien na hun bevalling. De aanleiding hiervan kan in dit geval niet effectief worden vermeden, maar er zijn wel dingen die u bij aambeien na de bevalling kunt doen om het probleem snel te verhelpen. EpiAnal vindt het belangrijk dat vrouwen die na hun bevalling aambeien hebben opgelopen eenvoudig de informatie kunnen vinden die zij nodig hebben. Wij leggen dan ook graag uit wat u kunt doen om uw klachten te verzachten.

Omgaan met aambeien na de bevalling

Tijdens de bevalling komt er veel druk op de bekkenbodem en de anus te staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer dan 70% van de vrouwen na hun bevalling last van aambeien krijgt; het lichaam krijgt immers veel te verduren. Dit betekent echter niet dat u machteloos staat om na de bevalling iets tegen de aambeien te doen.

Het herstel van aambeien kan na de bevalling lange tijd duren, zeker wanneer de aambeien bijzonder groot zijn. Wilt u dit herstel versnellen, dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat uw ontlasting zo zacht mogelijk is. Uw aambeien raken dan tijdens de stoelgang minder snel geïrriteerd en zullen daardoor sneller opklaren. Een vezelrijk dieet aangevuld met regelmatige beweging kan helpen om uw ontlasting zachter te maken. Uiteraard helpt het ook om voldoende water te drinken.

Effectieve verlichting van aambeien na uw bevalling

Acute klachten van aambeien kunnen uw leven na de bevalling erg onaangenaam maken. Aambeiklachten zoals pijn en jeuk kunnen in principe na ieder toiletbezoek opspelen en in sommige gevallen zelfs tot slapeloze nachten leiden. Gelukkig is er een manier om de pijnklachten en irritatie van aambeien na uw bevalling effectief te verzachten.

Aambeienzalf en zetpillen van EpiAnal werken snel en zijn bijzonder effectief. Het middel zorgt er al na enkele voor dat uw klachten verminderen en verdwijnen. Daarnaast werkt EpiAnal ook in op de aambeien, waardoor deze sneller zullen krimpen. Door de unieke formule is EpiAnal bovendien ook tijdens de zwangerschap veilig te gebruiken.

Wilt u onze producten proberen, of heeft u na uw bevalling vragen over aambeien? De producten van EpiAnal kunnen eenvoudig online besteld worden en u kunt altijd [contact] met ons opnemen als u behoefte heeft aan meer informatie.