Aambeien zijn geen zeldzame klacht – veel mensen krijgen er tijdens hun leven last van. Toch zult u er over het algemeen weinig over horen. Dit komt omdat aambeien voor de meesten een taboe zijn gebleven; velen vermijden het onderwerp, hoe vervelend de klachten ook mogen zijn. Hierdoor ontstaat helaas veel onduidelijkheid over wat aambeien zijn en wat eraan gedaan kan worden.

inwendige uitwendige aambeienGelukkig bieden de deskundigen van EpiAnal uitkomst. Wij kunnen u precies vertellen wat voor soorten aambeien er zijn en waar u op moet letten. Daarnaast kunt u via onze website direct aambeienzalf en zetpillen bestellen om uw klachten te verlichten.

Wat zijn inwendige aambeien?

Om te begrijpen wat u aan aambeien kunt doen zult u eerst moeten weten wat aambeien nu precies zijn: bloedvaten en weefsels rond de anus die door te hoge druk in de anale streek opgezet en geïrriteerd raken. Aambeien ontstaan wanneer deze weefsels niet direct in hun oorspronkelijke staat terugkeren. Hierdoor kunnen pijnlijke klachten ontstaan, maar dit is niet altijd het geval.

Inwendige aambeien zijn wat dat betreft namelijk minder eenvoudig herkenbaar – mild bloedverlies tijdens of na de stoelgang is in veel gevallen de enige aanwijzing dat er iets niet klopt. Zoekt u iets wat goed tegen deze aambeien helpt, dan zijn de producten van EpiAnal een uitstekende keuze; door de aambeien in een vroeg stadium aan te pakken voorkomt u dat klachten verergeren.

Wat zijn uitwendige aambeien?

Deze aambeien zijn wat vaker pijnlijk van aard – uitwendige aambeien liggen gedeeltelijk of geheel buiten het lichaam. Hierdoor kunnen ze tijdens het lopen schuren tegen uw huid of kleding, en komen ze wanneer u zit of ligt meer onder druk te staan. Pijn, jeuk en irritatie zijn typische klachten bij uitwendige aambeien. Ook hiervoor zijn de middelen van EpiAnal goed geschikt; de aambeienzalf kan bij uitwendige aambeien eenvoudig direct aangebracht worden, terwijl de zetpillen gebruikt kunnen worden om naar buiten tredende aambeien terug naar binnen te duwen. In beide gevallen komen de actieve bestanddelen op de juiste plek terecht. Zetpillen zijn bij uitwendige aambeien echter wat minder effectief, omdat de ingrediënten na verloop van tijd hoger in de darm komen te liggen.

Wat zijn bloedende aambeien?

Ieder type aambei kan soms bloeden, maar bloedende aambeien zijn meestal wat ernstiger van aard dan niet-bloedende gevallen. Heeft u tijdens of na de stoelgang vaak last van rectale bloedingen? Blijven uw aambeien bloeden, of heeft u de laatste tijd gemerkt dat de bloedingen heviger worden? In dat geval is het verstandig om een arts te raadplegen – de oorzaak van de bloeding kan immers ook wat anders zijn dan aambeien. Bovendien kan een medisch specialist u in deze gevallen sneller helpen; EpiAnal is niet geschikt voor gebruik bij bloedende aambeien.

Wat zijn aambeien?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen