De eerste stap in het verhelpen en voorkomen van medische klachten is het herkennen van de symptomen die ermee gepaard gaan. Bij veelvoorkomende kwalen is dit betrekkelijk eenvoudig. Er is dan immers altijd wel iemand in uw omgeving die er eerder mee te maken heeft gehad. Bij aambeien is de werkelijkheid helaas anders – hoewel een groot percentage van de bevolking er op den duur last van krijgt wordt er slechts zelden open over gesproken. Hierdoor blijven de symptomen en kenmerken van aambeien voor veel mensen in nevelen gehuld.

inwendige uitwendige aambeienEpiAnal vindt het belangrijk dat mensen met aambeiklachten voldoende informatie over de behandeling, oorzaken en kenmerken van aambeien kunnen vinden. Wij willen onze expertise aangaande de kenmerken van inwendige en uitwendige aambeien dan ook graag met u delen.

Kenmerken van inwendige aambeien

Aambeiklachten zijn niet altijd eenvoudig herkenbaar. Dit komt doordat de kenmerken van aambeien per type kunnen verschillen. Er zijn twee soorten aambeien – inwendige en uitwendige – en beide ontstaan op dezelfde manier; de bloedvaten en weefsels in en rond de anus trekken door toedoen van hoge druk op en raken geïrriteerd. De symptomen lopen echter uiteen. Bij lichte inwendige aambeien kunnen de kenmerken van de kwaal beperkt blijven tot sporen van vers bloed op de ontlasting en een terugkerend gevoel van aandrang. Bij vergevorderde inwendige aambeien kunnen ook pijnklachten optreden. Dit hoeft echter niet het geval zijn.

Herkent u een van deze kenmerken, dan heeft u wellicht last van inwendige aambeien. In dat geval kunt u gebruik maken van aambeienzalf of zetpillen van EpiAnal om uw klachten te verlichten.

Kenmerken van uitwendige aambeien

De kenmerken van uitwendige aambeien zijn vaak beter herkenbaar dan die van de inwendige variant. Dit komt voornamelijk doordat uitwendige aambeien vaker leiden tot ongemakkelijke klachten als pijn, jeuk en irritatie in de anale streek. Doordat uitwendige aambeien buiten het lichaam vallen komen zij vaker in aanraking met kleding en uw eigen huid. Het weefsel van de aambeien heeft dezelfde kenmerken als dat van de darm, en is daardoor gevoeliger voor druk en wrijving dan de opperhuid buiten het lichaam. Deze gevoeligheid wordt verergerd door de ophoping van bloed. Hierdoor kunnen uitwendige aambeien bijzonder pijnlijk zijn.

Heeft u last van pijnklachten en merkt u dat er voelbare uitstulpingen rond de anus zitten, of herkent u een van de andere kenmerken van uitwendige aambeien? EpiAnal is ook uitstekend geschikt voor de behandeling van dit type aambeien. Het middel is in de vorm van aambeienzalf en zetpillen direct online te bestellen, en u kunt voor meer informatie altijd contact opnemen met EpiAnal.

De kenmerken van aambeien
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen