Aambeien komen vaker voor dan de meeste mensen denken; meer dan de helft van de wereldbevolking krijgt tijdens hun leven met aambeiklachten te maken. In sommige gevallen zijn de klachten onschuldig – de aambeien zijn dan nauwelijks merkbaar en verdwijnen binnen enkele dagen of weken vanzelf. In andere gevallen kunnen aambeien echter bijzonder vervelende klachten opleveren, zoals pijn, jeuk, irritatie, bloedingen en zelfs incontinentie.

EpiAnal wc aambeienMaar hoe kom je nu aan aambeien? Welke onderliggende oorzaken bepalen of je ze krijgt en hoe lang ze duren, en wat kun je eraan doen om het genezingsproces te bevorderen? EpiAnal helpt je graag om de juiste informatie te vinden over jouw klachten.

De oorzaken van aambeien

De weefsels en bloedvaten rond de anus hebben een ondersteunende rol tijdens de stoelgang. Zo zorgen ze er normaliter bijvoorbeeld voor dat de kringspier goed sluit. Komen deze weefsels tijdens de stoelgang onder teveel druk te staan, dan kan het gebeuren dat ze te ver uitrekken en vervolgens geïrriteerd raken. Te hard persen is één van de manieren hoe je aan aambeien komt, maar ook andere factoren kunnen een rol spelen.

Vezelarme voeding en onvoldoende beweging kunnen bijvoorbeeld ook bijdragen aan het ontstaan van aambeien. Bevat je dieet te weinig voedingsvezels, dan zal je ontlasting immers minder vocht vasthouden. Hoe harder je ontlasting is, des te meer kracht je tijdens de stoelgang zult moeten zetten. Zelfs ouderdom en zwangerschap kunnen aanleiding geven tot aambeien, doordat er tijdelijk meer druk op de darmen staat of het lichaam er minder goed mee om kan gaan.

Hoe kom je weer van aambeien af?

Er zijn verschillende typen aambeien, ieder met een eigen klachtenpatroon. Inwendige aambeien veroorzaken vaak weinig symptomen, terwijl uitwendige aambeien voor vervelende klachten kunnen zorgen. Hoe kom je nu van aambeien af als je er eenmaal aan leidt?

De beste aanpak bestaat uit twee delen. Ten eerste is het belangrijk om oorzaken te vermijden; zorg ervoor dat je voldoende vezels eet, voldoende drinkt en iedere dag genoeg beweegt. Hierdoor wordt je ontlasting zachter en worden de aambeien tijdens de stoelgang minder zwaar belast. De tweede stap is het aanpakken van de acute symptomen. Dit kan door middel van EpiAnal. Onze aambeienzalf en zetpillen bevatten een speciale formule die pijn, jeuk en irritatie al binnen enkele dagen laten verminderen en verdwijnen. Bovendien helpt EpiAnal ook door de aambeien te laten krimpen. Het middel is bijzonder effectief en kan door de unieke samenstelling door zwangere vrouwen gebruikt worden.

Wil je onze aambeienmiddelen direct proberen, of wil je meer weten over hoe je aan aambeien komt? EpiAnal is eenvoudig online te bestellen en onze website bevat bijzonder veel informatie. Voor vragen kun je bovendien altijd contact opnemen met EpiAnal.

Hoe kom je aan aambeien?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen