Aambeien zijn een paradoxaal medisch probleem – hoewel een groot deel van de bevolking er op termijn last van krijgt wordt er vrijwel nooit over gesproken. Het onderwerp blijkt voor velen nog vaak een taboe, wat ertoe leidt dat relatief veel mensen langer dan noodzakelijk met behandelbare klachten blijft doorlopen. Deze stilte rond het onderwerp is echter niet zonder gevolgen. Milde klachten kunnen immers zonder effectieve aanpak verergeren, terwijl onbehandelde aambeien op termijn ook de kwaliteit van leven sterk kunnen aantasten.

wc aambeien help jeukEpiAnal ziet geen reden waarom u zich bij uw klachten zou moeten neerleggen. Wilt u weten of u aambeien heeft en wat u er vervolgens aan kunt doen? Wij delen onze expertise graag met u.

Hoe weet ik of ik aambeien heb?

Het is niet altijd even gemakkelijk om de symptomen van aambeien te herkennen. De bekendste aanwijzingen zijn jeuk, pijn, irritatie en voelbare uitstulpingen in de anale streek, maar er zijn ook andere symptomen die op aambeien kunnen wijzen. Treft u weleens helderrood bloed op uw ontlasting aan, of vindt u na de stoelgang bloed op het toiletpapier? Dergelijke bloedingen kunnen ontstaan doordat inwendige of uitwendige aambeien tijdens het toiletbezoek opengaan.

Ook kunnen aambeien zorgen voor slijmerige afscheiding uit de anus, een ‘vol’ gevoel of een constante aandrang om naar het toilet te gaan. Herkent u één of meerdere van deze symptomen, dan is het mogelijk dat u aambeien heeft. In veel gevallen is het constateren van aambeien geen aanleiding om naar de dokter te gaan, maar wees wel waakzaam: rectale bloedingen en pijnklachten kunnen ook wijzen op andere aandoeningen. Ga daarom altijd naar een arts wanneer u vermoedt dat er iets anders aan de hand kan zijn.

Wat kan ik aan aambeien doen als ik ze eenmaal heb?

Er zijn diverse manieren om aambeiklachten te verminderen. Ten eerste is het verstandig om de mogelijke oorzaken weg te nemen. Vermijd lang zitten, beweeg regelmatig, drink voldoende water en volg een vezelrijk dieet. Uw ontlasting zal hierdoor zachter worden, waardoor de aambeien tijdens de stoelgang minder geïrriteerd zullen raken. Hierdoor genezen ze sneller.

Acute klachten zoals pijn en jeuk kunt u aanpakken met aambeienzalf of zetpillen. De producten van EpiAnal brengen snel verlichting en zorgen er dankzij de unieke actieve ingrediënten bovendien voor dat de aambeien krimpen. Hierdoor zult u al binnen enkele dagen merken dat uw klachten verminderen of geheel verdwijnen. Wilt u meer weten over onze producten, of direct beginnen met het gebruik van EpiAnal? Via de website kunt u eenvoudig aambeienzalf en zetpillen bestellen, en uiteraard direct contact opnemen met onze medewerkers.

Heb ik aambeien?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen