Aambeien zijn vaak een moeilijk bespreekbaar onderwerp – veel mensen schamen zich voor deze klachten, hoewel meer dan 50% van de wereldbevolking er ooit mee te maken zal krijgen. Een neveneffect van deze terughoudendheid is dat mensen met aambeien vaak moeilijk inzicht kunnen krijgen in hun eigen situatie.

Bloedende aambeien kunnen mede daardoor veel ongerustheid en stress veroorzaken. Rectale bloedingen komen immers op de meeste mensen zorgwekkend over. Toch is er vaak geen reden tot paniek – bloedende aambeien zijn er in verschillende gradaties. De specialisten van EpiAnal vertellen u alles wat u over bloedende aambeien moet weten.

Wat zijn bloedende aambeien?

wc papier bloedende aambeienBloedende aambeien worden in de verbeelding al snel geassocieerd met ernstige medische problemen. Dit is gelukkig slechts zelden het geval. Zowel inwendige als uitwendige aambeien kunnen zich ontwikkelen tot bloedende aambeien, en ze ontstaan op dezelfde wijze.

Wanneer de zwellichamen die het rectum beschermen teveel druk ervaren kan dit leiden tot aambeien – opgezwollen weefsels, slijmvliezen en bloedvaten aan de binnen- of buitenzijde van de anus. Deze weefsels zijn vaak kwetsbaar en kunnen door toedoen van ontlasting opengaan. Men spreekt dan van bloedende aambeien. Wanneer dit gebeurt kunnen er tijdens het toiletbezoek bloedingen waarneembaar zijn. Deze bloedingen zijn vaak tijdelijk van aard. Bij inwendige aambeien zijn kleine bloedingen vaak zelfs de enige symptomen. Grotere bloedingen kunnen wijzen op grotere, langdurig onbehandelde aambeien, maar ook op andere medische problemen. Houd daarom de ernst en duur van de bloedingen in de gaten, en raadpleeg uw arts om te bepalen of bloedende aambeien daadwerkelijk de oorzaak zijn. Zo voorkomt u dat u eventuele andere aandoeningen over het hoofd ziet.

Omgaan met bloedende aambeien

De zorg voor bloedende aambeien komt grotendeels overeen met de manier waarop niet-bloedende aambeien behandeld moeten worden. Vezelrijk voedsel kan klachten verlichten, net als meer beweging, minder langdurig zitten en het drinken van voldoende water. Bij bloedende aambeien is goede hygiëne echter ook bijzonder belangrijk – door de anus na ieder toiletbezoek goed schoon te maken kan de kans op infecties en andere problemen sterk verkleind worden. Om verdere irritatie te voorkomen is het verstandig om hierbij voorzichtig te werk te gaan.

Stoppen bloedende aambeien uit zichzelf met bloeden, dan kunt u daarna klachten zoals pijn en jeuk effectief verhelpen met EpiAnal. EpiAnal dient niet te worden gebruikt bij bloedende aambeien. Heeft u vragen over aambeien, of wilt u meer weten over onze producten? Neem dan [contact] op met ons.

Bloedende aambeien
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen