Aambeien kunnen ontstaan wanneer de weefsels en bloedvaten rond de anus worden blootgesteld aan hogere druk dan normaal, bijvoorbeeld door hard te persen tijdens de stoelgang. Bij sommige mensen gebeurt dit plotseling en zonder aanwijsbare oorzaak. In andere gevallen kan er sprake zijn van een bestaande risicofactor – zwangerschap en ouderdom kunnen leiden tot een verhoogd risico op aambeien, net als harde ontlasting of constipatie.

EpiAnal wc aambeienGelukkig kunnen aambeien ook uit zichzelf verdwijnen. Is de onderliggende oorzaak tijdelijk, dan kan het lichaam zich binnen enkele weken herstellen. De aambeien verdwijnen dan geleidelijk en de klachten die ermee samenhangen nemen af. Blijft de oorzaak echter aanwezig, dan kan het langer duren voordat uw aambeien verdwijnen. Ook kunnen ze vaker terugkeren of verergeren. EpiAnal kan u vertellen waar u op moet letten om het genezingsproces zoveel mogelijk te bevorderen.

Tips om aambeien te helpen verdwijnen

Sommige risicofactoren van aambeien zijn helaas niet te vermijden. Zwangere vrouwen en ouderen krijgen vaker met aambeien te maken, maar de onderliggende aanleiding kan in dergelijke gevallen niet effectief worden tegengegaan. Dit betekent echter niet dat er geen manieren om ervoor te zorgen dat uw aambeien sneller verdwijnen.

Een gebalanceerd vezelrijk dieet en een actieve levensstijl kunnen helpen om aambeien te laten verdwijnen. Wanneer u voldoende drinkt en beweegt en voldoende voedingsvezels binnenkrijgt zal uw ontlasting zachter worden. Hierdoor hoeft u minder kracht te zetten tijdens de stoelgang en raken uw aambeien minder snel geïrriteerd. Deze rust kan ervoor zorgen dat het minder lang duurt voordat uw aambeien verdwijnen.

EpiAnal laat aambeien sneller verdwijnen

Het aanpassen van uw dieet en bewegingspatroon kan helpen om uw risico op aambeien binnen enkele weken te verlagen. De acute klachten van uw aambeien verdwijnen hierdoor echter niet meteen. Wanneer u last heeft van pijn, jeuk, irritatie of andere ongemakken, dan is het vaak prettig om ook deze klachten op korte termijn aan te pakken.

De aambeienzalf en zetpillen van EpiAnal zijn speciaal ontwikkeld om hierbij te helpen. Onze unieke formule zorgt ervoor dat de klachten van aambeien binnen enkele dagen verdwijnen. Pijn en jeuk worden snel en effectief verlicht, terwijl het middel ook inwerkt op de aambeien om deze te laten krimpen. EpiAnal wordt goed verdragen door het lichaam en is daardoor zelfs geschikt voor zwangere vrouwen.

Wilt u meer weten over onze producten, of zou graag willen ervaren hoe snel aambeien verdwijnen met EpiAnal? Neem dan contact op via onze website, of bestel EpiAnal direct online.

Verdwijnen aambeien uit zichzelf?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen