Het is niet altijd duidelijk waarom aambeien ontstaan. Voor sommige mensen zijn de klachten te herleiden naar een gebrek aan vezels in de voeding, of onvoldoende dagelijkse beweging. Voor anderen komt het omdat zij in een risicogroep zitten – zowel zwangere vrouwen als ouderen hebben een grotere kans om aambeien te ontwikkelen. In weer andere gevallen komen aambeien plotseling en zonder duidelijke oorzaak opzetten. Wat de reden ook moge zijn, voor veel mensen is slechts één vraag belangrijk: hoe lang duurt het voordat aambeien weer opgeklaard zijn?

stappen Aambeien help verdwijnenHet antwoord op deze vraag hangt af van uiteenlopende factoren – de stappen die u zelf onderneemt tegen aambeien bepalen niet alleen hoe lang het duurt voordat u weer vrij van klachten bent, maar ook hoe lang de klachten wegblijven. EpiAnal legt uit hoe lang het duurt voordat aambeien genezen zijn en vertelt u wat u kunt doen om het genezingsproces te versnellen.

Hoe lang duurt het herstel van aambeien nu precies?

De grootte, ernst en locatie van aambeien verschillen per individueel geval. Op dezelfde manier is ook het herstel aan individuele factoren verbonden. Heeft u voor het eerst last van milde inwendige aambeien? Heeft u vaker last gehad van terugkerende inwendige of uitwendige aambeien, of zijn uw aambeien bijzonder groot? Hoe lang het duurt voordat aambeien opklaren hangt voornamelijk af van uw specifieke situatie. De herstelperiode kan uiteenlopen van dagen voor milde gevallen tot maanden voor ernstigere gevallen.

Ook de behandelvorm die u kiest heeft invloed op hoe lang het duurt voordat de aambeien afnemen of verdwijnen. Een medische ingreep kan uw aambeien direct verwijderen maar vereist vaak enkele weken herstel. Kiest u ervoor om uw dieet en levenspatroon aan te passen en gebruikt u daarbij de juiste ondersteunende middelen, dan heeft u zelf in de hand hoe lang het duurt voordat de aambeien hersteld zijn.

Wat kunt u doen om uw klachten sneller te laten verdwijnen?

Er zijn twee dingen die u zelf kunt doen om invloed uit te oefenen op hoe lang het duurt voordat uw aambeien opklaren. De eerste stap is gericht op het aanpakken van oorzaken; door regelmatig te bewegen en vezelrijke voeding te eten wordt uw ontlasting zachter en worden uw aambeien minder zwaar belast tijdens de stoelgang. Hoe sneller uw lichaam rust krijgt, hoe minder lang het duurt voordat de aambeien verholpen zijn. De tweede stap is gericht op het terugdringen van acute symptomen zoals pijn, jeuk en irritatie. Aambeienzalf en zetpillen van EpiAnal verlichten deze klachten en zorgen er tegelijkertijd voor dat de aambeien sneller krimpen. Door deze twee stappen te combineren kan het herstel aanzienlijk versneld worden.

Wilt u meer weten over EpiAnal, of wilt u onze producten zelf proberen? EpiAnal is eenvoudig online te bestellen. U kunt uw order direct via de website plaatsen. Ook kunt u voor eventuele vragen contact opnemen met onze medewerkers.

Aambeien – hoe lang duurt het?
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen