Omdat velen zich niet comfortabel voelen bij het onderwerp wordt er niet vaak over aambeien gesproken. Hierdoor is het verband tussen aambeien en dieet niet bij veel mensen bekend – terwijl een groot deel van de bevolking vroeg of laat wel last krijgt van deze kwaal.

stappen Aambeien help verdwijnenEpiAnal vindt het belangrijk dat mensen die kampen met aambeien toegang hebben tot alle relevante informatie over hun klachten. Onze ervaring met het bestrijden van aambeiklachten geeft ons een uniek perspectief op de meest effectieve methoden om deze problemen aan te pakken. Deze kennis willen wij graag met u delen. Onze website biedt een duidelijk inzicht in de invloed die uw dieet op de genezing van uw aambeien kan hebben, aangevuld met tips om snel en eenvoudig het ideale aambeien dieet samen te stellen.

Wat is het beste dieet om aambeien te bestrijden?

Aambeien ontstaan doordat de weefsels en bloedvaten bij de anus onder invloed van druk uitrekken en geïrriteerd raken. Dit kan te maken hebben met erfelijke factoren of natuurlijke invloeden zoals ouderdom of zwangerschap, maar ook met uw voeding. Harde ontlasting kan ervoor zorgen dat u tijdens de stoelgang harder moet persen. Dit kan bestaande aambeien verergeren, of juist nieuwe aambeien veroorzaken. De consistentie van uw ontlasting hangt echter vaak samen met uw voeding, wat betekent dat uw dieet directe invloed op uw aambeien kan hebben. Het aanpassen van uw dieet kan dus helpen om uw aambeien te ontzien.

Wanneer u te weinig drinkt en onvoldoende voedingsvezels binnenkrijgt zal uw ontlasting droger, en dus ook harder worden. Het opnemen van meer vezelrijke voeding in uw dieet helpt tegen aambeien – uw ontlasting wordt daardoor immers zachter. Tomaten, sla, aardappels, rapen en wortels zijn rijk aan vezels en daarmee uitstekend geschikt voor een dieet tegen aambeien. Fruitsoorten zoals pruimen, mandarijnen, abrikozen, sinaasappels en frambozen bevatten ook veel vezels, net als graanproducten op basis van volkoren, en bruine rijst. EpiAnal raadt u daarom aan om deze producten op te nemen in uw dieet wanneer u last heeft van aambeien.

Combineer het juiste middel tegen aambeien met het juiste dieet

Zachtere ontlasting zorgt ervoor dat uw aambeien tijdens de stoelgang minder te verduren krijgen. Hierdoor kan uw lichaam zich sneller herstellen. Een bijkomend voordeel van een dieet tegen aambeien is dat het ook helpt om nieuwe klachten te voorkomen. Acute klachten zullen echter niet direct verdwijnen wanneer u een dieet volgt tegen aambeien. Wilt u symptomen zoals jeuk en pijn snel verzachten, dan kunt u daarvoor gebruik maken van aambeienzalf of zetpillen van EpiAnal. Dankzij de unieke formule verminderen klachten en krimpen de aambeien al binnen enkele dagen.

Wilt u meer weten over aambeien en wat u qua dieet kunt doen, of zou u graag EpiAnal willen proberen? Neem dan contact op met onze medewerkers of bestel onze producten direct online.

Aambeien en uw dieet
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen