Aambeien, ook wel hemorroïden genoemd, zijn een veelvoorkomende klacht. Tussen 50 en 75% van alle Nederlanders krijgen er ooit in hun leven mee te maken. Een van de bekendste symptomen is een pijnlijk gevoel rond de anus direct voor en na de ontlasting. wc aambeien help jeukAambeien kunnen daarnaast ook leiden tot irritatie van de anus zelf – een jeukend, branderig gevoel dat voor langere tijd blijft hangen. Er kan tijdens de stoelgang bloedverlies plaatsvinden, en ook ontstekingen kunnen op den duur optreden bij bloedende aambeien.

De symptomen van aambeien zijn echter niet altijd eenvoudig herkenbaar. Daarbij kunnen klachten op diverse manieren ontstaan – overmatig persen tijdens de stoelgang, vezelarm voedsel, constipatie en lang zitten of bukken zijn allemaal mogelijke oorzaken. De kans op aambeien neemt ook toe tijdens de zwangerschap, en op oudere leeftijd.

Aambeien komen in verschillende vormen voor, waarbij iedere vorm weer andere mogelijke klachten met zich mee kan brengen. De specialisten van EpiAnal kunnen u hier alles over uitleggen.

Inwendige aambeien

Aambeien hoeven niet altijd voor pijnklachten te zorgen. Pijnloze, helderrode rectale bloedingen zijn bij inwendige aambeien vaak de eerste aanwijzing van mogelijke problemen. Een andere mogelijke indicatie is de aanwezigheid van bloed op de ontlasting. Herkent u deze symptomen? Dan kan het zijn dat u last heeft van inwendige aambeien.

Meer informatie over inwendige aambeien

Uitwendige aambeien

Aanhoudende jeuk, uitstulpingen rond de anus en pijn bij de ontlasting zijn de meest herkenbare symptomen van uitwendige aambeien. Deze variant leidt vaker tot pijnklachten, zowel bij de stoelgang als in het dagelijks leven. Gelukkig zijn ook uitwendige aambeien goed te bestrijden, mits ze op de juiste manier worden behandeld.

Meer informatie over uitwendige aambeien

Bloedende aambeien

We spreken meestal van bloedende aambeien wanneer inwendige of uitwendige aambeien beginnen tijdens de stoelgang beginnen te bloeden. Bij grote of ernstig geïrriteerde aambeien is bloedverlies echter ook op andere momenten mogelijk. Heeft u last van deze vorm van hemorroïden, dan kan het verstandig zijn om uw arts hierover te raadplegen.

Meer informatie over bloedende aambeien

Over Aambeien
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen