Bij aambeien: EpiAnal rectale crème.

Algemene informatie

Aambeien zijn uitgezette bloedvaatjes, die soms zichtbaar zijn als knobbels rond de anusopening (uitwendige aambeien). Soms zitten ze binnen de anus en zijn ze onzichtbaar (inwendige aambeien).
Vaak zijn aambeien het gevolg van overmatige druk op de bloedvaatjes rond de anus, bv. bij moeilijke ontlasting of bij zwangerschap.

Samenstelling

1 gram rectale crème bevat:
100 mg Natriumoleaat
20 mg Polidocanol
1 mg Chloorcarvacrolum (conserveermiddel)
Eigenschappen

EpiAnal rectale crème is bestemd voor de symptomatische behandeling van die aambeien, waarbij geen bloeding optreedt. Het gebruik van EpiAnal kan leiden tot een vermindering van subjectieve klachten, zoals jeuk in de anale streek en pijn bij stoelgang.

Indicatie

Voor de symptomatische behandeling van aambeien.

Gebruik tijdens de zwangerschap

EpiAnal rectale crème kan, voor zover bekend, zonder bezwaar, overeenkomstig het voorschrift, worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Waarschuwingen

Zorg voor een goede hygiëne en voor voldoende lichaamsbeweging, zorg ook voor een zachte ontlasting. Eet daarom laxerende voedingsmiddelen als rogge- of volkorenbrood, zilvervliesrijst, verse groente en fruit (pruimen) en vooral goed kauwen. Wacht niet te lang en neem alle tijd om naar de W.C. te gaan. De aangegeven dosering niet overschrijden en niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder uw arts te raadplegen. Indien de klachten aanhouden of terugkeren en bij pijnlijke en bij bloedende aambeien, dient u uw arts te waarschuwen.

Gebruiksaanwijzing

Bij klachten ‘s morgens en ‘s avonds en na elke stoelgang wat rectale crème aanbrengen. Reinig de anale opening na elke stoelgang eerst met zacht toiletpapier en dan met een washandje en lauw water. Daarna voorzichtig met een zachte handdoek afdrogen of -bij voorkeur- droogbetten.

Bijwerkingen

Een gevoel van warmte en een branderig gevoel kunnen optreden.

Wijze van bewaren

4 jaar, droog en bij kamertemperatuur (15°-25°)
Buiten bereik van kinderen houden.

Contra-indicatie

Bloedende aambeien.

Verpakking

Tube van 30 gram rectale crème.

Registratie

EpiAnal rectale crème is in het register ingeschreven onder resp. RVG 02751.

Will-Pharma
Wilgenlaan 5
1161 JK Zwanenburg

Bijsluiter
  • EpiAnal helpt tegen aambeien

    EpiAnal bevat actieve bestanddelen die de klachten bij niet-bloedende aambeien snel doen verminderen en verdwijnen. EpiAnal haalt de jeuk weg, werkt pijnstillend en doet aambeien krimpen.
    Hier bestellen
  • Aanbevelingen