[wpseo_breadcrumb]

Er zijn diverse factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van aambeien – voeding, beweging, leefpatroon, gewicht en leeftijd hebben allemaal invloed op de zwellichamen, weefsels en bloedvaten rond de anus.

Ook langdurig zitten en overmatig persen tijdens de stoelgang kunnen ervoor zorgen dat aambeien ontstaan. Deze factoren laten echter niet alleen zien waar de klachten vandaan kunnen komen – ze laten ook zien wat er tegen aambeien te doen is.

Belangrijke aandachtspunten bij aambeien

Om wat tegen aambeien te kunnen doen is het eerst belangrijk om potentiële oorzaken zoveel mogelijk te vermijden. EpiAnal raadt u het volgende aan:

  • Vermijd strakke kleding en draag bij voorkeur katoenen ondergoed;
  • Eet vezelrijke voeding zoals fruit, muesli of volkorenbrood en drink voldoende water;
  • Vermijd geparfumeerd toiletpapier en andere producten die irritatie kunnen veroorzaken;
  • Gebruik aambeienzalf om pijn en jeuk te verminderen en aambeien te doen krimpen;
  • Voorkom overmatig persen tijdens de stoelgang;
  • Zorg ervoor dat u niet langdurig blijft zitten en zorg voor voldoende dagelijkse beweging;

Deze eenvoudige stappen zijn een goed begin om wat tegen aambeien te doen. Wilt u weten wat er specifiek te doen is tegen aambeien die tijdens de zwangerschap optreden? EpiAnal biedt op deze vraag een uitgebreid, duidelijk antwoord.

Wat te doen tegen aambeien tijdens zwangerschap?

Aambeien kunnen zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling optreden – de bekkenbodem krijgt in deze periode immers meer druk te verduren. De oorzaak die hieraan ten grondslag ligt kan vanzelfsprekend niet worden weggenomen, maar er is wel wat te doen tegen de aambeien die hierdoor kunnen ontstaan.

Ontdek wat u kunt doen tegen aambeien tijdens en na de zwangerschap.